Rheumatoid Arthritis

REUMA

Rheumatism includes over 100 chronic conditions to the joints, muscles and tendons. Almost 2 million Dutch people have some form of rheumatism. Everybody can get rheumatism, at any age. Of course it’s best to eliminate the cause of the condition and that requires a lot of research. In the meantime, cannabis can present a solution for this group of people. The physical effects of rheumatism have a strong impact on the daily life of people who suffer from it, but also on their (direct) environment. Opening an envelope, sending a text message, often they don’t succeed in these simple things due to pain and stiffness. And some days they will function fine again. Rheumatism is an erratic disease that fluctuates day by day. For people suffering from rheumatism, it is often hard to explain to their environment that they indeed have a disease. Because of the fluctuation of their condition, and the difficulty it poses on structuring their days, many people with rheumatism lose their job and income. People with rheumatism often have a shorter life expectancy than healthy people. These are harsh facts that don’t make a person happier.

The medication that is available at this time to treat this condition, have severe side effects that are destructive for their health. For example, Prednison can cause diabetes, high blood pressure, osteoporosis and facial pain. Therefor, many are searching for a healthier and more effective alternative. They can find this in cannabis. Cannabis has proven to be very effective in treating pain, inflammation, and stiff muscles and these characteristics make it a good method to help with rheumatic symptoms. Our body has an endocannabinoid system. This system is the most important physiological system discovered in the human body so far. The endocannabinoid system has many different tasks in the body, among which making sure we experience pain stimulus. When this system is not balanced, these pain stimuli can be communicated differently. That can occur when there is a lack of cannabinoids. The possible result is the experience of increased pain. Because rheumatism often comes with inflammation in the body, this should also be addressed. THC/CBD oil does not only impact the pain symptoms, but it also functions as a natural anti-inflammatory medicine. This is a good reason to try THC/CBD oil with inflammatory rheumatism, and see if the use can stop the increase of inflammation or reduce the inflammation. Due to the many characteristics of THC/CBD, it can be the case that several symptoms caused by rheumatism will be reduced. This doesn’t only concern the pain and inflammation reducing effects, but also the possibility of improving the quality of sleep and mindset of people suffering from this condition.

Reuma omvat meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. De oorzaak wegnemen is natuurlijk het beste en hiervoor is nog veel onderzoek nodig. Tot die tijd en wellicht ook tegen die tijd, kan cannabis uitkomst bieden voor deze groep mensen.

De lichamelijke gevolgen van reuma hebben grote invloed op het dagelijks leven van mensen die hieraan lijden, maar ook op hun (directe) omgeving. Een brief openen, een smsje sturen, het lukt vaak niet meer door de pijn en stijfheid. En sommige dagen lukt het weer wel. Reuma is namelijk een grillige ziekte die veel wisselende dagen kent. Het is voor mensen met reuma dus vaak moeilijk uit te leggen aan de omgeving dat ze daadwerkelijk ziek zijn. Door de wisselende dagen en de moeilijkheid om daardoor structuur aan te brengen in de dag, verliezen veel mensen met reuma hun werk en inkomen. Mensen met reuma hebben veelal ook een kortere levensverwachting dan gezonde mensen. Dat zijn helaas feiten waar een mens niet gelukkiger van wordt.

De medicijnen die op dit moment beschikbaar zijn hebben nogal wat bijwerkingen en zijn vaak allerminst goed voor de gezondheid. Prednison bijvoorbeeld kan suikerziekte, hoge bloeddruk, botontkalking en aangezichtspijn veroorzaken. Om deze reden zijn velen op zoek naar een gezonder en beter werkend alternatief. Dit kunnen ze vinden in cannabis.

Cannabis is erg effectief gebleken bij debestrijding van pijn, ontstekingen en stijve/ stramme spieren en is door deze eigenschappen een goed middel is tegen de symptomen van reuma / artritis.Ons lichaam beschikt over een endocannabinoïde systeem. Dit systeem is het allerbelangrijkste fysiologische systeem van het menselijke lichaam (wat tot nu toe ontdekt is). Het endocannabinoïde systeem heeft allerlei verschillende taken in het lichaam, zo zorgt het ook voor het ervaren van pijnprikkels. Als dit systeem niet in balans is, kan het zijn dat pijnprikkels op een andere manier worden doorgegeven. Dit komt mogelijk doordat er te weinig cannabinoïden aanwezig zijn. Het mogelijke gevolg is dat er meer pijn wordt ervaren.

Aangezien er bij reuma ook vaak sprake is van ontstekingen in het lichaam, is dit ook een belangrijk punt om even te bespreken. THC/CBD olie heeft namelijk niet enkel invloed op de pijnklachten, maar het kan ook werken als een natuurlijke ontstekingsremmer. Dit is zeker ook een goede reden om THC/CBD olie eens te proberen bij een vorm van ontstekingsreuma, om te kijken of door het gebruik de ontstekingen afnemen of mogelijk niet vermeerderen.

Door de vele eigenschappen die THC/CBD heeft, kan het zeker zo zijn dat het de klachten die bijvoorbeeld reuma met zich meebrengt, laat afnemen. Dan denken we niet alleen aan de pijnstillende- en ontstekingsremmende werking, maar ook aan het mogelijk verbeteren van de nachtrust en de gemoedstoestand van iemand die aan deze aandoening lijdt.

5 Replies to “Rheumatoid Arthritis”

 1. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and internet and this is really irritating. A good blog with exciting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 2. Hey very nice blog!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also…I am happy to find a lot of useful information here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

  1. haay Gretchen..,

   thanks..,

   you can help us, become a part of the system and you will be rewarded with al wallet with an amount of pttp coins..

   we have built this from scratch without the banks & government and loans and with our own crypto currency we need only the people to establish this foundation of a new way of life and thinkingand understandings..

   what do you think..?

   one love..

 3. Attractive component of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to claim that I get actually loved account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds or even I success you get admission to consistently fast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »